Dohányzásellenes hét

Kamaszokhoz is szól a Semmelweis Egyetem dohányzással kapcsolatos előadása

dohányzásellenes hét dohányzás-ellenőrző gyógyszerek

Kamaszokhoz is szól a Semmelweis Egyetem dohányzással kapcsolatos előadása A éves magyar fiatalok harmada próbált már valamilyen dohányterméket, tizenöt százalékuk rendszeresen dohányzik, hat százalékuk pedig csak elektronikus cigarettát használ, amely éppolyan káros, mint a hagyományos cigaretta.

Dohányzásellenes hét november i Semmelweis Egészség Napokon éppen ezért szentelnek külön előadást az alternatív dohánytermékek tüdőkárosító hatásának, egyaránt megszólítva a kamaszokat és a felnőtteket is. Hazánkban évente 25 ezerrel többen maradnának életben, ha nem dohányoznának.

dohányzásellenes hét dohányzási kódok

Amikor néhány évvel ezelőtt az elektronikus cigaretta megjelent a piacon, félrevezető módon dohányzás-leszokás segítő termékként reklámozták, ám azóta sok ellentmondásos kutatás látott napvilágot, és bebizonyosodott, hogy a függőséget okozó nikotint az e-cigaretta is éppúgy bejuttatja a szervezetbe — szögezi le dr.

Dombai Brigitta.

A leszokás folyamata

A Dohányzásellenes hét Egyetem Pulmonológiai Klinika szakorvosjelöltje szerint ez azért különösen veszélyes, mert egyre nő azoknak a éves fiataloknak a száma, akik az e-cigarettával kezdik a dohányzást, és nincsnek tudatában annak, hogy ez ugyanúgy kialakítja a fizikai és a pszichés függőséget, emellett ugyanúgy közvetlenül károsítja a tüdőt, mint a hagyományos cigaretta.

Dombai Brigitta rámutat majd többek között arra is, hogy az orrnyálkahártyában károsodott hámsejtek mennyi idő alatt regenerálódnak, vagyis mikor tér vissza a dohányzás abbahagyása után a kifinomult szaglás vagy az ízérzékelés.

dohányzásellenes hét a dohányzásról való leszokás fokozta az immunitást

A szakember úgy látja, minél fiatalabb korban érdemes elkezdeni az egészségfejlesztést és edukációt, mert nagyon magas dohányzásellenes hét sikertelen leszokás aránya a dohányzók között, vagyis a legjobb alternatíva, ha rá sem szokunk a dohányzásra. Mint mondja, sok leszokást segítő termék dohányzásellenes hét a gyógyszertől a tapaszon át a nikotinos rágógumiig, ám véleménye szerint a dohányzás végleges abbahagyásához a fizikai függőség leküzdése mellett a pszichés addikció legyőzése is szükséges, ezért a sikeres leszokásnak dohányzásellenes hét kell, hogy legyen a pszichoterápia.

dohányzásellenes hét milyen gyógyszerekkel tisztítsa meg a tüdőt a dohányzás után

Prezentációjában és az azt követő konzultáció során ahhoz is támpontokat ad a szakorvosjelölt a szülőknek, hogyan kommunikáljanak őszintén, tabuk nélkül a felnőttek a kamaszokkal a dohányzásról, és a fiatal dohányzásellenes hét is lehetőséget kapnak, hogy feltegyék az őket érdeklő kérdéseiket.

A éves jubileumát ünneplő Semmelweis Egyetem interaktív, lakossági, népegészségügyi programjának november i eseményén az előadások ingyenesek, de regisztrációkötelesek.

dohányzásellenes hét Abbahagytam a dohányzást álmomban dohányzom

A részletes program és az előadások regisztrációja ide kattintva érhető el. Ezek is érdekelhetik.

dohányzásellenes hét leszokni a dohányzásról vagy meghalni

Olvassa el is