Dohányzásellenes világ

Először csökkent a világban a dohányos férfiak száma

dohányzásellenes világ hagyja abba a dohányzást és gyorsan hízik meg

Megdöbbentő számok a dohányzásról - jobban öl, mint a háborúk Origo A szokás több dohányzásellenes világ ölt meg a XX.

Május e a dohányzásmentes világnap. Az Egészségügyi Világszervezete WHO ban nyilvánította dohányzásellenes világ utolsó napját az esemény világnapjává, amelynek célja, hogy kampányokkal hívják fel a dohányzás káros hatásaira a figyelmet.

Lábléc menü

De mekkora mértéket ölt a dohányzás? Az alkalom miatt készült összeállítás a globális dohányzási szokásokról, és annak gazdasági vonzatáról. Az Economictimes AFP alapján írt cikkéből kiderül, hogy percenként közel 11 millió szál cigit szívnak el a Földön. Éves dohányzásellenes világ milliárd darab cigit szív el az emberiség.

A WHO becslése szerint a világon 1 milliárdnyian dohányoznak, azaz minden hetedik ember él ezzel a káros szenvedéllyel.

dohányzásellenes világ hogyan lehet leszokni a dohányzásról idegösszeomlással

A legnagyobb létszámban Kínában dohányoznak, az 1,3 milliárd lakosból millióan gyújtanak rá rendszeresen, ezzel az ázsiai ország adja a világ dohányosainak harmadát. A legnagyobb arányban Indonéziában cigiznek, a 15 év feletti lakosság 76,2 százaléka dohányzik. Érdekesség, hogy a világ dohányosainak 80 százaléka alacsony vagy közepes jövedelmű országban él, a dohányosok közül millióan kifejezetten szegények.

dohányzásellenes világ akupunktúrás kezelés dohányfüggőség esetén

Az AFP szerint a férfiakat jobban érinti a dohányzás: míg minden negyedik férfi gyújt rá minden nap 25 százalékaddig ez csak minden Mindkettő javulás az es adathoz képest, akkor a férfiak 33 százaléka, míg a nők 8,3 százaléka dohányzott rendszeresen.

A legnagyobb visszaesés Ausztráliában, Brazíliában és Nagy-Britanniában figyelhető meg, ez leginkább a megelőző kampányoknak, a magasabb adóknak és az elektromos cigaretták megjelenésének köszönhető. Franciaországban ben egy millió fővel kevesebben dohányoztak, mint ban.

dohányzásellenes világ dohányozni és harcolni ellene

Tinédzser a családban — A tiltással nem sokra mész, de van más lehetőségForrás: Shutterstock A dohányzás a vezető oka az idő előtti halálozásoknak, az aktív és passzív dohányzás miatt évente 7 millió ember hal meg, ez gyakorlatilag azt jelenti, hogy a cigi átlagosan 6 másodpercenként dohányzásellenes világ meg valakit.

A dohányzással összefüggésbe hozható betegségek a rák, a szívroham és a stroke is.

Lendületet kaphat a dohányzásról való leszokás a járvány elmúltával — Május A világnap célja, hogy újra meg újra felhívja az emberek figyelmét a dohányzás pusztító hatásaira és arra, hogy évente több millió ember hal meg ennek következtében. Az idei világnapnak különös aktualitást ad az, hogy a legtöbb előrejelzés szerint a világ nagy részén lassan visszaszorítják a járványt, és a dohányosok új ösztönzést kaphatnak dohányzásellenes világ leszokásra. A Covid19 járványból a reális forgatókönyvek szerint is kifelé tartunk. A pandémia emberek tömegeinek változtatta meg drasztikusan a hétköznapjait és a társadalmi érintkezési szokásait, de az egészséghez való hozzáállását is.

A világszervezet szerint a jelenlegi ütemben a dohányzás akár egymilliárd ember halálát dohányzásellenes világ a XXI. Mekkora üzlet a dohányzás? A Tobacco Control es tanulmányából döbbenetes szám rajzolódik a világ dohánypiacáról, ugyanis az egészségügyi kiadások 6 százaléka megy el a dohányzás kezelésére.

  1. Gyógyítás a horkoláshoz dohányzáskor
  2. A program leszokik a dohányzásról

Az Euromonitor szerint a cigaretta eladások évente milliárd dollárt tesznek ki. Hatalmas üzlet a dohányzásForrás: AFP A dohánytermesztés szintén óriási területen zajlik, a WHO szerint 4,3 millió hektárt használnak erre, ami megegyezik Svájc területével. A legtöbb dohány Kínából származik, a globális kínálat 40 százalékát az ázsiai ország adja.

A szektor 80 százalékán öt nagy dohányvállalat osztozik, összesen 62 milliárd dollár volt a profitjuk ben.

Olvassa el is